Ciorba de perisoare si carne bucati

Ingrediente:
  • 250 g carne tocata
  • 250 g carne de porc
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 1 gulie
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 500 g smantana
  • 1 lingura tarhon
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura orez
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:

Cureti morcovii, pastarnacul, telina si gulia, le tai cubulete si le calesti 2 minute in ulei, in oala in care fierbi ciorba. Tai carnea bucatele si o adaugi in oala impreuna cu tarhonul. Lasi sa fiarba impreuna.
In acest timp pregatesti perisoarele. Amesteci carnea tocata cu orezul. Faci perisoare pe care le adaugi in ciorba, pui sare si piper si lasi sa fiarba. Dai apoi oala deoparte, adaugi smantana amestecata cu ouale, amesteci si presari patrunjelul verde tocat. Daca vrei, poti acri ciorba cu zeama de varza sau cu zeama de lamaie. Este o ciorba de sezon foarte gustoasa!
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard