Friptura de curcan

Ingrediente:
  • 100 g ciuperci
  • 1/2 legatura ceapa verde
  • 4 linguri ulei
  • sare, piper
  • 1 kg piept de curcan
  • 150 g branza de vaci
  • boia de ardei dulce
  • 3 catei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin
  • 3 fire cimbru
  • felii de lamaie
  • verdeata
Mod de preparare:

Cureti ciupercile si ceapa verde, apoi le tai marunt si le calesti in 2 linguri de ulei timp de 3 minute. Condimentezi cu sare si piper. Scoti amestecul de ciuperci si ceapa din tigaie si le lasi sa se scurga bine de ulei pe un servetel de hartie. Speli carnea, o stergi cu un prosop de bucatarie si o condimentezi dupa gust. Ungi carnea pe o parte cu branza de vaci, apoi adaugi deasupra amestecul de ciuperci si de ceapa verde. Rulezi apoi carnea, incalzesti cuptorul bine. Amesteci uleiul ramas cu sare, piper si boia de ardei si ungi friptura. Cureti usturoiul si il tai feliute. Speli verdeata si o adaugi impreuna cu usturoiul peste friptura pe care o legi strans cu ata. Pui friptura intr-o tava cu putina apa rece si o dai la cuptor pentru circa 60 de minute. Scoti friptura, o tai felii si o asezi pe un platou. Ornezi cu felii de lamaie sau cu verdeata. Rulada o servesti cu garnitura de cartofi, sos de ciuperci sau usturoi pasta.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard