- 8 oua
- 400 g zahar
- 1/2 lingurita bicarbonat stins
- 250 g faina
- 3 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 200 g unt
- 150 g zahar
- 2 linguri faina
- 300 ml lapte
- 3 plicuri de zahar vanilat
- 150 g ciocolata de menaj
- 2 linguri ulei
- 100 g nuca de cocos
Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugi faina amestecata cu cacao, amestecand usor cu paleta de jos in sus. Adaugi galbenusurile amestecate cu bicarbonatul stins si, la final, 2 linguri ulei. Pui compozitia intr-o tava tapetata cu faina si coci la foc potrivit 35 de minute. Pregatesti crema asa: Dizolvi faina cu putin lapte rece sa nu ramana cocoloase. Fierbi laptele cu zaharul vanilat si cu zahar, adaugi compozitia facuta din faina si fierbi pana se leaga. Lasi sa se raceasca si adaugi peste untul frecat spuma, in prealabil. Dupa ce s-a racit blatul, il tai cu o forma rotunda (pahar), dupa care il tai la mijloc. Umpli cu crema mijlocul si pe margini, roata, apoi marginile le tavalesti in nuca de cocos. Ciocolata de menaj o rupi bucati si o pui intr-o cratita pe foc mic cu 2 linguri de ulei. Amesteci pana se topeste ciocolata. Ciocolata obtinuta o pui deasupra fulgilor, cu ajutorul unei linguri. Este un desert bun si usor de facut, dar, totodata si aspectuos.
Niciun comentariu:
TrimiteČi un comentariu