Prajitura "Inghetata"

Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 2 linguri otet
  • 70 g faina
  • 1 praf de copt 
Ingrediente pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g faina sau amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/2 l lapte
  • 250 g margarina pentru creme
  • 300 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g ciocolata de menaj.
Mod de preparare blat:

Freci galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi otetul, cacaua, praful de copt, faina si albusurile batute spuma tare si dai totul la copt intr-o tava tapeta cu hartie de copt, unsa in prealabil cu margarina pentru creme.

Mod de preparare crema:

Freci 4 galbenusuri cu 150 g zahar, adaugi 100 g faina sau amidon, esenta de vanilie si 1/2 I lapte si pui pe foc sa fiarba pana se ingroasa. Dai la rece, apoi adaugi in aceasta compozitie margarina pentru creme frecata spuma cu 100 g zahar pudra. Pui crema peste blatul maro, racit si, peste crema, pui spuma rezultata din cele 4 albusuri batute spuma tare cu 200 g zahar pudra si 2 pliculete de zahar vanilat. Razi ciocolata deasupra, tai prajitura in bucati. Daca doresti, poti presara bombonele colorate.
Dai prajitura la frigider.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard