- 6 oua
- 150 g zahar
- 30 g cacao
- 2 linguri otet
- 70 g faina
- 1 praf de copt
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar
- 100 g faina sau amidon
- 1 esenta de vanilie
- 1/2 l lapte
- 250 g margarina pentru creme
- 300 g zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilat
- 50 g ciocolata de menaj.
Freci galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi otetul, cacaua, praful de
copt, faina si albusurile batute spuma tare si dai totul la copt intr-o
tava tapeta cu hartie de copt, unsa in prealabil cu margarina pentru
creme.
Mod de preparare crema:
Freci 4 galbenusuri cu 150 g zahar, adaugi 100 g faina sau
amidon, esenta de vanilie si 1/2 I lapte si pui pe foc sa fiarba pana se
ingroasa. Dai la rece, apoi adaugi in aceasta compozitie margarina pentru creme frecata spuma cu 100 g zahar pudra. Pui
crema peste blatul maro, racit si, peste crema, pui spuma rezultata din
cele 4 albusuri batute spuma tare cu 200 g zahar pudra si 2 pliculete
de zahar vanilat. Razi ciocolata deasupra, tai prajitura in bucati. Daca doresti, poti presara bombonele colorate.
Dai prajitura la frigider.
Dai prajitura la frigider.
Niciun comentariu:
TrimiteČi un comentariu