Rulada de curcan in sos de mere

Ingrediente:
  • 1 kg pulpa de curcan
  • 1 kg mere sau gutui
  • 2-3 crengute de rozmarin
  • 2 catei usturoi
  • sare de mare
  • piper
  • 3-4 cartofi
  • 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:

Dezosezi pulpa de curcan, o treci printr-un jet de apa si o pui sa se inabuse cateva minute pana se patrunde. Dupa ce a fiert, scoti pulpa, o lasi sa se scurga in sita si rulezi. Daca este nevoie, folosesti ata alimentara si infasori pentru a nu se desface. Aranjezi in tava tapetata cu ulei de masline si cu o lingura de pesmet. Separat, cureti merele sau gutuile de coaja, de samburi, le speli si le tai in felii potrivite. Pui feliile in tava, de jur-imprejurul ruladei, alternand cu felii de cartofi. Presari rozmarin, un praf de sare si un praf de piper negru. Adaugi o canita de apa si pui tava in cuptorul incins. Cand e gata, servesti rulada de curcan ornata cu cimbru si rozmarin, alaturi de merele caramelizate si de cartofii copti sau o poti servi simpla (fara mere), alaturi de felii de lime pe care pui crema de usturoi sau mujdei cu smantana. Presari marar verde pentru decor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard