- 1 varza de 1 kg
- 20 de foi de vita de vie
- 400 g carne de porc sau amestec
- 4 cepe potrivite tocate marunt
- 100 g orez
- marar verde
- sare
- 200 g bulion
- piper macinat
- foi de dafin
- crengute de cimbru
Amesteci carnea cu ceapa tocata marunt sau data prin masina de tocat
carne, pui orezul spalat, condimentezi cu piperul macinat si sarezi dupa
gust.
Invelesti sarmalele cu foile de varza si foile de vita de vie.
lei un vas si asterni pe fundul vasului cateva frunze de vita de vie sau
de varza, peste care pui crengutele de cimbru, apoi aranjezi sarmalele
si pui bulionul intre randurile de sarmale.
Pui foile de dafin si toci mararul.
Umpli vasul cu apa si dai la cuptor, la foc mare, aproximativ 3-4 ore.
Cand servesti sarmalele, le asezi alternand culorile, una verde deschis, una verde inchis.
Decorezi cu putina smantana sau cu marar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu