- 1 kg coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului)
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 500 ml bors fiert separat
- 3 linguri orez
- 200 ml smantana
- 2 galbenusuri
- 3 linguri ulei sare
- tarhon sau leustean
Mod de preparare:
Intr-o oala pui cele 3 linguri de ulei. Cureti zarzavatul, il tai cubulete, iar ceapa o tai solzisori. Pui toate in oala si le lasi la calit timp de 5 minute. Adaugi carnea spalata si 1 lingurita de sare si mai calesti cam 5 minute. Adaugi 2 litri de apa si fierbi borsul cam 1 ora la foc mic, acoperit. Pui orezul spalat si cand a inflorit, torni borsul clocotit cu 1 lingurita de leustean. Mai lasi sa dea cateva clocote mici, gusti de sare si tragi borsul deoparte. Freci cele 2 galbenusuri, pui smantana si 2-3 linguri de apa rece. Amesteci si pui cate 1 polonic de bors peste smantana, rastorni in oala si presari tarhon tinut la otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu