- 300 g faina
- 150 unt
- 3 - 4 linguri apa
- 150 g jambon crud uscat (felii subtiri)
- 300 g rosii cherry
- 100 g boabe de porumb
- 250 ml lapte
- sare si piper
Mod de preparare:
Din 250 g faina, 100 g unt, apa si un varf de cutit sare framantati un aluat tare si puneti-l la frigider pentru 15 minute. Topiti untul ramas intr-o tigaie, adaugati 3 linguri rase cu faina si cand faina incepe sa se rumeneasca puneti laptele turnandu-l, putin cate putin, amestecand incontinuu pana cand incepe sa se ingroase. Puneti in sos boabele de porumb si patrunjelul tocat marunt si potriviti de sare si piper.
Intindeti din aluat o foaie cu grosimea de circa 5-6 mm, puneti-o intr-o tava rotunda si perforati aluatul din loc in loc. Turnati peste aluat sosul cu boabele de porumb, apoi puneti rosiile cherry, fiecare rulata in cate o felie de jambon. Puneti tava in cuptorul incins si coaceti tarta la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu