Berbec la ceaun

Ingrediente:

  • 2 kg carne grasa de berbec;
  • 4 ardei grasi rosii;
  • 2 ardei grasi verzi;
  • 1 ardei iute;
  • 6 cepe;
  • 1 capatana de usturoi;
  • 800g rosii;
  • 400ml ulei de dovleac sau de floarea soarelui;
  • 4 foi de dafin;
  • verdeata, la alegere: patrunjel, marar, cimbru;
  • sare, piper, boia iute, boia dulce.
Mod de preparare:

Taiati carnea in bucati potrivite si puneti-o in vas, cu ulei, la foc potrivit. Amestecati tot timpul ca sa nu se prinda de vas. Cand a scazut toata zeama lasata de carne si carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati dafinul, ceapa si ardeii taiati in cubulete. Caliti-le, amestecand mereu. Cand ceapa s-a inmuiat, puneti rosiile tocate marunt. Tineti in continuare vasul la foc potrivit si amestecati din cand in cand. Adaugati 200-300 ml de apa calda, usturoiul pisat si lasati sa fiarba. Condimentati cu sare, piper si boia dulce si siute si fierbeti pana cand scade apa si ramane doar sosul ingrosat de legume.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard