Budinca din dovleac, ciuperci si rosii

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci;
  • 200 g dovleac;
  • 200 g cascaval;
  • 400 g rosii;
  • 2 ramurele de cimbru proaspat;
  • 1 catel de usturoi;
  • 100 ml ulei;
  • sare, piper.
Mod de preparare:


Taiati ciupercile in feliute, rosiile in rondele si dovleacul in cubulete. Radeti cascavalul pe razatoarea mare. Pisati usturoiul si amestecati-l cu uleiul si cu cimbrul taiat marunt. Ungeti o tava cu ulei si asezati in straturi alternative ciupercile, dovleacul, rosiile, cascavalul. Sarati si piperati dupa gust fiecare strat. Turnati deasupra uleiul condimentat in care ati adaugat si doua linguri de apa. Acoperiti tava cu folie si tineti-o la cuptorul bine incalzit, la foc potrivit, 15 minute, apoi luati folia si lasati mai departe la copt pana cand legumele s-au inmuiat suficient.
La servire, budinca se orneaza cu frunze proaspete de cimbru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard