Cartofi umpluti cu porumb si cascaval

Ingrediente:

  • 1kg de cartofi noi potriviţi;
  • o cutie boabe de porumb;
  • o ceapă roşie;
  • 200g şuncă de Praga;
  • 100g caşcaval;
  • sare, piper;
  • un ou;
  • o lingură de unt.
Mod de preparare:


Se spală cartofii, fără să fie decojiţi, se scobesc uşor cu cuţitul sau cu o linguriţă, având grijă să nu se rupă şi se aşază în tava cuptorului, unsă în prealabil cu unt. Se amestecă într-un castron porumbul scurs de apă, şunca tăiată în fâşii subţiri lungi de 4-5 cm, ceapa tăiată solzişori, sare şi piper după gust, oul bătut şi caşcavalul ras. Compoziţia se pune din belşug în mijlocul cartofului scobit, apoi se introduce tava în cuptor, la foc potrivit, până se coc cartofii şi se rumeneşte umplutura. Se servesc calzi, cu salată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard