- 1 ceapa mica;
- 2 rosii;
- 1 legatura de patrunjel;
- 1/2 pahar de vin rosu sec;
- 2 linguri de busuioc tocat;
- 1 lingura de oregano verde tocat;
- 1 catel de usturoi;
- 1 bucata de piept de pui fara pielita (150-200 g);
- 3 felii paine;
- 1 lingura cu ulei de soia;
- 1 ceasca de orez brun;
- 1/2 cana mazare.
Se taie ceapa şi se căleşte într-o tigaie fără grăsime pentru se face aurie. Se taie mărunt roşiile şi pătrunelul şi se adaugă în tigaie, la un loc cu vinul. Se fierb la foc mediu timp de 15-20 minute pentru a obţine un sos.
Se mărunţeşte pâinea şi se amestecă împreună cu busuiocul, oregano şi usturoiul. Se transferă înt -un castron şi se pune deoparte. Pieptul de pui degresat se taie în cuburi şi se toacă mărunt, apoi se adagă amestecul de pâine şi se omogenizează.
Apoi, se fac chifteluţe mici. Se încinge uleiul într-o tigaie se prăjesc chifteluţele pe toate părţile. Chifteluţele se pun, apoi, în tigaia cu sos, lăsându-le împreună, la foc mediu, 2-3 minute. Se prepară orezul în apă clocotită până când se înmoaie.
Se adaugă mazărea şi se mai ţine puţin pe foc, până se înmoaie. Se servesc chifteluţele în sos însoţite de orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu