- 12 ardei grasi rosii;
- 2 ardei capia;
- 1 morcov;
- 800g carne cu grasime (oaie, vita, porc);
- 100g bulgur;
- 100g orez;
- 200ml ulei de dovleac;
- 4 linguri zahar;
- 2 cepe;
- 5 rosii mari;
- 1 lingura boia dulce de ardei;
- 1 lingura boia iute sau 1 ardei iute pisat;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Eliminati cotoarele ardeilor, spalati-i. Inmuiati degetele in apa si apoi in zahar si stergeti partea interioara a ardeilor sau presarati putin zahar in interiorul fiecarui ardei. Lasati-i in repaus.
Taiati carnea in cubulete de 1cm. Puneti carnea la prajit in putin ulei. Sarati si piperati potrivit, adaugati boia iute si dulce. In alt vas caliti in ulei ceapa tocata marunt, ardeii capia taiati in cubulete sau rasi si morcovul ras. Separat, prajiti in ulei bulgurul amestecat cu orez. Amestecati apoi bine carnea cu ceapa tocata si cu orezul cu bulgur. Cu acest amestec umpleti ardeii. Deasupra fiecareia puneti cate o felie groasa de rosie si peste aceasta, in cruce, asezati doua scobitori sau doua crengute de cimbru, ca sa nu iasa umplutura. Maruntiti rosiile ramase, puneti-le pe fundul unui ceaun, adaugati ulei si asezati ardeii umpluti. Coaceti-i la cuptor, la foc potrivit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu