- 1 varza mare;
- 500g costita afumata;
- 2 cepe;
- 500ml ulei;
- 2 morcovi;
- 1 radacina patrunjel;
- 4 cartofi mari;
- 500ml zeama de varza acra;
- 1 legatura marar;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Tocaţi varza şi puneţi-o la fiert în 4 l apă, împreună cu morcovii şi rădăcina de pătrunjel tăiate în cubuleţe şi 1 linguriţă sare. Ceapa tocată mărunt căliţi-o în ulei, 2-3 minute, apoi puneţi costiţa tăiată fideluţă. Prăjiţi-o 6-7 minute, după care puneţi-o în oala cu ciorbă. După 10 minute adăugaţi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cuburi. Lăsaţi ciorba să fiarbă la foc mic încă 30 de minute şi la final puneţi zeama de varză fiartă separat şi verdeaţa tocată mărunt. Potriviţi de sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu