- 2kg ciuperci de padure: galbiori, bureti, hribi tineri, ghebe;
- 2 linguri seminte de mustar;
- 1 leg. frunze de praz;
- 1 leg. crengute de rozmarin;
- 1 lingura piper boabe;
- 3 funze de dafin;
- 4-5 catei de usturoi;
- cateva fire de cimbru;
- sare grunjoasa;
- otet de 9 grade.
Mod de preparare:
Curatati si spalati bine ciupercile. Pot fi doar de un singur soi sau in amestec de soiuri diferite. Fierbeti-le 10 minute in apa sarata si apoi lasati-le la scurs. Fierbeti alta apa cu cate 100ml otet, piper boabe, seminte de mustar si 1 lingura cu varf de sare la 1 litru. Puneti ciupercile in borcane, adaugand printre ele frunze de dafin, usturoi, rozmarin si cimbru. Turnati otetul fierbinte peste ingredientele din borcane. Scuturati putin borcanele si apoi legati-le sau inchideti-le cu capace. Sterilizati borcanele prin fierbere sau la cuptor. Ciupercile astfel conservate sunt foarte aromate si se pot folosi ca garnitura la paste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu