- 500g carne tocata de curcan;
- 4 fire praz;
- 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit;
- 1 ceapa;
- 100 ml supa de legume;
- 3-4 linguri ulei de masline;
- 4-5 linguri ulei floarea soarelui;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Curatati, spalati si tocati cat mai marunt ceapa, apoi caliti-o 2-3 minute in doua linguri de ulei de floarea soarelui. Lasati-o putin sa se raceasca si amestecati-o cu carnea tocata, cimbrul, sare si piper dupa gust. Omogenizati bine compozitia, dupa care formati mici crochete si prajiti-le inabusit in uleiul de floarea soarelui ramas amestecat cu 3-4 linguri de apa. Prajiti-le 10-12 minute, acoperite cu un capac, timp in care intorceti-le pe toate partile, apoi scoteti-le pe o farfurie si pastrati-le acoperite la cald. Separat, intr-o alta tigaie, incingeti uleiul de masline si puneti in el cateii de usturoi. Caliti-i la foc mic pana cand incep sa-si schimbe usor culoarea, apoi scoteti-i din ulei. Puneti in uleiul astfel aromatizat prazul curatat de foaia de la exterior, spalat si taiat in segmente oblice de circa 4-5 cm. Adaugati supa de legume, potriviti de sare si piper si lasati la foc potrivit spre mare pana cand se evapora toata supa, iar prazul incepe sa se rumeneasca usor. Serviti crochetele calde cu prazul usor crocant si rumenit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu