Cod cu portocale si sos de marar

Ingrediente:
  • 700 g file de cod;
  • 4 portocale;
  • 100 g unt;
  • 1 lamaie;
  • 1 legatura marar;
  • 1 catel de usturoi;
  • sare, piper.
Mod de preparare:

Curăţaţi fileul de pieliţe, spălaţi-l şi scurgeţi-l de apă. Stoarceti zeama de I; două portocale şi de la lămâie şi tocati mărunt mărarul. Puneţi într-o tavă adâncă fileul de cod împreună cu untul topit, mărarul, tocat, căţelul de usturoi întreg, zeama de lămâie şi portocală, sare şi piper, după gust.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti peştele la foc potrivit, 20 de minute, apoi puneţi în tavj şi portocalele rămase, bine spălate, necurăfate de coajă şi tăiate în felii subţiri Mai lăsaţi la foc mic încă 10 minute, apoi serviţi peştele cald, stropit cu sosul din tavă şi cu feliuţe de portocală coapte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard