Cotlete de vitel cu sos de migdale si ciuperci

Ingrediente:

  • 4 cotlete mai mari de vitel;
  • 250g orez;
  • 200g ciuperci de padure;
  • 200g migdale;
  • 5 linguri ulei;
  • 50g unt;
  • 1/2 lingurita nucsoara;
  • 3 linguri smantana;
  • 1 salata verde;
  • sare, piper, curry.
Mod de preparare:

Taiati cotletele, condimentati-le cu sare si piper, suprapuneti-le si tineti-le la frigider pana in momentul prajirii. Puneti orezul la fiert in 800ml de apa cu putina sare. Fierbeti-l la foc iute 15 minute, cu vasul descoperit, apoi acoperiti vasul si lasati-l la loc cald, dar nu pe foc. Zdrobiti migdalele si puneti-le intr-o tigaie cu 3 linguri ulei si cu untul. Caliti-le 2-3 minute, nu le lasati sa-si schimbe culoarea, apoi adaugati curry si smantana. Condimentati sosul cu sare, nucsoara si piper si tineti-l la cald pana in momentul servirii. Prajiti intr-o tigaie mai mare ciupercile, in ulei incins, scoateti-le pe servetele. Prajiti apoi carnea pe ambele parti, la foc iute. Asezati carnea pe farfurii, pe foi de salata, alaturi de garnitura de orez. Deasupra bucatii de carne turnati sosul si peste acesta asezati ciupercile prajite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard