Crema de dovleac cu mere si nuci

Ingrediente:

  • 1,5 kg cubulete de dovleac;
  • 750 g ceapa;
  • 50 g unt;
  • 500 g cubulete de mere curatate;
  • 2 mere intregi;
  • 1 lingura zahar;
  • 1250 ml supa de legume;
  • un varf de cutit scortisoara macinata;
  • un varf de cutit anason pisat;
  • 150 g nuci prajite;
  • sare piper. 
Mod de preparare:

Caliti ceapa taiata foarte marunt (eventual , rasa fin) in unt, timp de 5 minute. Adaugati cubuletele de dovleac si de mar si tineti-le la foc potrivit inca 5 minute, apoi adaugati zaharul, condimentele si supa de legume. Fierbeti pana cand se inmoaie dovleacul si merele (cam 20-25 minute). Luati vasul de pe foc si lasati compozitia la racit. Strecurati zeama si faceti din dovleac si mere un piure cat mai fin. Adaugati sare si piper dupa gust. 
Taiati merele intregi necuratate, in rondele. Eliminati mijlocul cu cotor. Prajiti rondelele la gratar. Turnati crema de dovleac in castroane, puneti in fiecare castron o rondea de mar prajit si peste aceasta presarati nuci prajite, zdrobite. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard