- 75g faina;
- o lingurita praf de copt;
- 40g unt;
- 150g zahar pudra;
- un ou;
- 2 linguri miere fluida;
- 80ml lapte;
- un praf sare;
- 25g unt;
- 3 linguri zahar;
- o lingura apa;
- 3 linguri lapte;
- o lingura smantana;
- 100g nuci sfaramate;
- un albus;
- un praf sare;
- o lingura zahar.
Mod de preparare:
Pentru sos, într-o crăticioară se topesc untul, zahărul şi apa. Când amestecul a ajuns la culoarea maro, se trage de pe foc şi se adaugă laptele şi smântână. Separat, untul moale se freacă cu zahărul pudră şi oul până ce se obţine o cremă omogenă. Apoi se adaugă laptele si mierea si, după omogenizare, se pune făina amestecată cu praful de copt si sarea. Formele de brioşe se umplu pe 3/4 şi se coc 12 minute. Pentru bezea, se bate albuşul cu un praf de sare si, după ce a devenit spumă, se adaugă zahărul. Se ornează briosele cu bezea, se toarnă sosul de caramel si se presară cu nuci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu