- 4 dovlecei mari;
- 400g carne tocata;
- 1 ceapa;
- 50g orez;
- 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit;
- 3-4 linguri de ulei;
- 1 lingura pasta tomate;
- 1 lingurita boia de ardei dulce;
- 1 leg. patrunjel;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Spalati dovleceii, taiati-i in doua, pe lungime si, cu o lingurita scoateti-le miezul. Caliti in ulei ceapa curatata, spalata si tocata marunt, apoi dupa 4-5 minute adaugati carnea tocata. Caliti-o 15 minute impreuna cu cimbrul, sare si piper dupa gust, dupa care amestecati-o cu orezul fiert, boiaua de ardei, pasta de tomate si patrunjelul tocat marunt. Omogenizati bine compozitia si umpleti cu aceasta jumatatile de dovlecel. Puneti-le intr-o tava, pe hartie de copt si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti dovleceii la foc potrivit circa 20-25 minute. Serviti dovleceii umpluti calzi, cate doua jumatati la o portie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu