File de pastrav cu praz si sos de smantana

Ingrediente:

  • 8 buc. file de pastrav;
  • 4 fire praz;
  • 250g smantana de gatit (nefermentata);
  • 50ml ulei de masline;
  • 1 leg. patrunjel;
  • sare, piper
Mod de preparare:

Presarati fileul de pastrav cu sare si piper, apoi prajiti-l inabusit in 2-3 linguri de ulei si 3-4 linguri de apa. Dupa ce se evapora toata apa din tigaie si fileul incepe sa se rumeneasca putin scoteti-l din tigaie pe o farfurie si pastrati-l acoperit la cald. Curatati prazul de foaia de la exterior, taiati-l in segemente oblice de circa 4cm si prajiti-l inabusit in uleiul ramas si 3-4 linguri de apa. Cand acesta s-a inmuiat adaugati smantana, patrunjelul, sare si piper dupa gust si lasati sa fiarba la foc mic pana cand sosul se ingroasa. Serviti cate 2 bucati de file de pastrav la o portie, alaturi cu garnitura de praz si sos de smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard