- 8 buc. file de pastrav;
- 4 fire praz;
- 250g smantana de gatit (nefermentata);
- 50ml ulei de masline;
- 1 leg. patrunjel;
- sare, piper
Mod de preparare:
Presarati fileul de pastrav cu sare si piper, apoi prajiti-l inabusit in 2-3 linguri de ulei si 3-4 linguri de apa. Dupa ce se evapora toata apa din tigaie si fileul incepe sa se rumeneasca putin scoteti-l din tigaie pe o farfurie si pastrati-l acoperit la cald. Curatati prazul de foaia de la exterior, taiati-l in segemente oblice de circa 4cm si prajiti-l inabusit in uleiul ramas si 3-4 linguri de apa. Cand acesta s-a inmuiat adaugati smantana, patrunjelul, sare si piper dupa gust si lasati sa fiarba la foc mic pana cand sosul se ingroasa. Serviti cate 2 bucati de file de pastrav la o portie, alaturi cu garnitura de praz si sos de smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu