- 150ml miere;
- 500g fructe de sezon (mere, pere, piersici tari, struguri cu boabe mari etc);
- 2 lingurite zahar brun;
- rozmarin proaspat.
Mod de preparare:
Betisoarele pentru frigarui se tin in apa 30 de minute inainte de a fi folosite. Mierea se amesteca cu rozmarinul tocat, apoi se pune la foc mic cu putina apa. Fructele mari se taie in cuburi, iar cele mai mici se lasa intregi, scotand samburii. Se aseaza frigaruile de fructe asortate intr-o tava adanca si se toarna peste ele mierea cu rozmarin, apoi se glaseaza cu zahar brun. Se pun frigaruile la cuptor intr-o tava pe hartie de copt si se rotesc din 5 in 5 minute, ca sa se caramelizeze mierea cu zaharul brun. Se tin cam 15-20 de minute la foc mediu spre mic, in asa fel incat sa nu se arda fructele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu