Galbiori cu usturoi

Ingrediente:

  • 2kg galbiori;
  • 2 capatani usturoi;
  • frunze de patrunjel verde;
  • 7-8 foi de dafin;
  • 2 linguri boabe de piper;
  • 1 leg. cimbru uscat;
  • otet de 9 grade;
  • 200ml ulei de masline;
  • sare grunjoasa.
Mod de preparare:

Curatati si spalati galbiorii, opariti-i 3 minute cu apa sarata clocotita si lasati-i sa se scurga bine pe un servet. Pregatiti borcane sterilizate si puneti in ele un strat de cimbru, cateva boabe de piper si cate o foaie de dafin. Asezati galbiorii in borcane, fara sa-i indesati. Printre ei puteti pune frunze de patrunjel verde. Fierbeti 2.5 litri apa cu 250ml ulei, 3 linguri de sare, piperul ramas si cateii de usturoi. Cand lichidul clocoteste, turnati-l fierbinte peste galbiori. Scuturati borcanele, ca sa iasa aerul dintre ingrediente si legati borcanele sau inchideti-le cu capac. Sterilizati borcanele prin fierbere, infasurate in ziare sau punanadu-le in cuptorul incalzit, dupa ce s-a oprit focul. Pentru mai mare siguranta, sterilizarea se repeta si a doua zi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard