- 500 grame hering;
- 600 grame dovleac;
- 2 bucăți ceapă roșie;
- 50 ml ulei;
- 1 legatura marar;
- sare,piper.
Curățați peștele, spălați-l și tăiați-l în bucăți de circa 5cm. Presărați-le cu sare și piper și prăjiți-le în 2-3 linguri de ulei până când se pătrund bine și se rumenesc pe toate părțile. Separat într-o altă tigaie căliți în uleiul rămas ceapa curățată, spălată și tocată mai mare împreună cu dovleacul tăiat în cubulețe cu latura de circa 1cm. După ce dovleacul și ceapa s-au înmuiat adăugați 50ml de apă, mărarul tocat mărunt, bucățile de hering prăjite, potriviți de sare și piper și mai lăsați la foc mic 3-4 minute. Serviți preparatul cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu