- 700 g hribi proaspeti
- 500 g spaghete
- 100 ml ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- 3-4 fire cimbru verde
- sare, piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeti-le bine de apă şi tăiaţi-le în bucăţi, pe cele mari, iar pe cele mici lăsaţi-le întregi sau tăiaţi-le în jumătăţi. Incingeţi într-o tigaie mare uleiul de măsline şi rumeniţi în acesta căţelul de usturoi întreg, la foc mic. Usturoiul nu trebuie să se prăjească prea mult, când s-a rumenit puţin, scoateţi-l din tigaie. Puneţi în uleiul încins ciupercile şi prăjiţi-le înăbuşit până când se evaporă toată apa pe care acestea o lasă. Intre timp, fierbeţi pastele în 2 litri de apă şi 1 linguriţă de sare, apoi scurgeţi-le de apa în care au fiert şi puneţi-le în tigaia cu ciuperci. Adăugaţi cimbrul uscat şi verde, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi 1 minut la foc mic. Serviţi preparatul fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu