Iepure la tava cu legume

Ingrediente:

  • 2 pulpe posterioare de iepure;
  • 4 cepe potrivite;
  • 3-4 tulpini de telina;
  • 1 radacina de telina mica;
  • 2 morcovi;
  • 4-5 rosii mari bine coapte;
  • 1 ardei gras galben;
  • 100ml ulei;
  • 2-3 foi de dafin;
  • 3-4 boabe ienibahar sau ienupar;
  • 1 lingurita seminte de coriandru;
  • 1 lingurita piper boabe;
  • 500ml vin alb sec;
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • sare, piper.
Mod de preparare:

Curatati pulpele de pielite si eventuale fire de par ramase de la transare, spalati-le si opariti-le 20-30 de secunde intr-o cratita cu apa clocotita. Puneti apoi pulpele de iepure intr-un castron si puneti peste acestea vinul, 50ml ulei, radacina de telina curatata, spalata si data pe razatoarea mare, foile de dafin, boabele de piper, cimbrul, ienibaharul, cateii de usturoi tocati marunt, coriandrul si sare dupa gust. Acoperiti castronul cu folie de plastic si puneti-l la frigider pentru cel putin 24 de ore. Puneti pulpele de iepure marinate intr-o tava adanca si imprejurul acestora puneti ardeiul gras, tulpinile de telina si morcovii, toate acestea taiate in cubulete. Opariti rosiile, curatati-le de pielite, taiati-le in bucati mai mari si puneti-le si pe ele in tava, peste celelelate legume. Adaugati si ceapa curatata, spalata si taiata in 4. Puneti peste toate cele din tava baitul strecurat si uleiul ramas. Adaugati atata apa cat sa acopere toate cele din tava, potriviti de sare, apoi puneti tava in cuptorul incins. Coaceti pulpele de iepure la foc mic, spre potrivit, pana cand carnea este bine patrunsa si frumos rumenita deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard