- 3 kg pepeni rosii mici, cu diametrul 10-15 cm;
- 2 kg mere mici parmen;
- 2 kg rosii prunisoare;
- 4-5 litri saramura (2 linguri sare, 1 lingura otet la 1 litru de apa);
- frunze proaspete de telina;
- marar uscat;
- 4 catei usturoi;
- 2 morcovi mari fierti;
- 4 radacini hrean;
- un pumn frunze de visin;
- ramuri de cimbru proaspat sau uscat.
Mod de preparare:
Alegeti pepeni cat mai mici, spalati-i bine si intepati-i in cateva locuri cu o andrea. Spalati merele si rosiile. Pe fundul borcanelor asezati un strat de marar si cimbru peste care puneti pepeni, apoi mere si deasupra rosii. Repetati straturile pana la terminarea ingredientelor. Printre ele puneti hrean taiat in fasii subtiri, usturoi si rondele taiate cat mai decorativ din morcovii fierti. Deasupra puneti frunzele de visin si pe cele de telina. Fierbeti saramura si turnati-o peste ingrediente. Borcanul se pune pe o lingura sau pe un cutit metalic, ca sa nu crape atunci cand se adauga saramura, putin cate putin. Inchideti borcanele si pastrati-le la racoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu