- 350 g castane;
- 200 g cartofi;
- 2 galbenusuri;
- 40 g faina;
- 1/2 lingurita scortisoara;
- 70 g cascaval;
- 20 g unt;
- 150 ml smantana;
- piper alb macinat.
Mod de preparare:
FierbeÅ£i castanele bine spălate în apă în care aÅ£i adăugat sare dură. SpălaÅ£i cartofii ÅŸi fierbeÅ£i-i fără să-i curăţaÅ£i, în apă sărată. CurăţaÅ£i-i de coajă cât sunt călduÅ£i. FaceÅ£i din ei un piure cât mai fin, trecându-i printr-o sită metalică. CurăţaÅ£i castane¬le de coajă ÅŸi, cât sunt calde, treceti-le prin sită.
Piureul obţinut puneţi-l peste cel de cartofi. Adăugaţi gălbenuşurile, bătute puţin, făina, scorţişoara şi amestecaţi până obţineţi 0 compoziţie omogenă. Din compoziţia obţinută formati, cu mâinile umezite, biluţe, mai mici decât o nucă. Puneţi-le pe planşeta înfăinată şi presaţi-le puţin. Când aţi lucrat toată pasta, puneţi nudli la fiert în apă sărată care clocoteşte.
Amestecaţi încontinuu în vas, ca să nu se lipească unele de altele. Se fierb 4-5 minute. Radeţi caşcavalul într-o tigaie, adăugaţi untul şi smântână. jineti tigaia la foc potrivit, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. Scurgefi de apă nudli, puneţi-le într-un castron şi turnaţi deasupra sosul de caşcaval.
Decoraţi cu castane fierte îintregi şi presăraţi piper alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu