- 2kg fasole pastai;
- 2 capatani usturoi;
- un manunchi mare de marar verde;
- 2 linguri boabe de piper negru;
- 1 lingura seminte de mustar;
- sare grunjoasa.
Mod de preparare:
Curatati pastaile de ate si spalati-le. Puteti sa alegeti pastai galbene sau verzi. Puneti pastaile intr-o oala mai mare, si opariti-le cu apa in care ati adaugat cate 30g sare grunjoasa la litru. Dupa ce ati turnat saramura fierbinte peste pastai, lasati vasul la foc potrivit si fierbeti-le doar pe jumatate. Scoateti-le apoi din saramura, lasati-le la racit si asezati-le in borcane. Printre pastai puneti catei de usturoi, boabe de piper negru, marar, seminte de mustar. Turnati saramura fierbinte peste pastai. Puneti lama unui cutit sub borcan, pentru ca acesta sa nu se crape. Legati borcanele sau inchideti-le cu capace ermetice. Asezati-le intr-un vas cu apa, infasurate in ziare sau prosoape de bucatarie si fierbeti borcanele, pentru sterilizare, o ora, acoperite cu un prosop umed. Lasati-le in vas pana cand se racesc. Depozitati-le la loc racoros.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu