- 4 pastravi potriviti
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 4 rosii
- 1 telina mica
- 1 catel de usturoi
- 200 g masline
- 50 ml ulei
- 2-3 fire de cimbru verde
- 2-3 frunze de salvie
- sare, piper
Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi ceapa, morcovii şi ţelina, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe. Roşiile spălate, tăiaţi-le în cubuleţe.Puneţi într-o tavă adâncă peştele, apoi peste acesta puneţi legumele şi roşiile.
Adăugaţi, măslinele, usturoiul, cimbrul şi salvia, toate tocate mărunt. Presăraţi totul cu sare şi piper după gust şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceti la foc potrivit circa 40 de minute iar când se scoate din cuptor stropiţi peştele cu un pic de ulei de măsline pentru un adaos de savoare. Serviţi păstrăvii calzi, cu garnitură de legume şi măsline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu