- 800g piept de pui;
- 1 conopida medie;
- 50ml ulei de masline;
- 2 catei usturoi;
- 1 ceapa;
- 1 radacina patrunjel;
- 1 morcov;
- 1 telina mica;
- 3-4 boabe ienibahar;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Spalati pieptul de pui si puneti-l la fiert in 2 litri de apa cu 1 lingura de sare. Adaugati ceapa, morcovul, patrunjelul, ienibaharul si telina curatate, spalate si taiate in bucati mari. Dupa 15 minute puneti in vasul in care acestea fierb si conopida spalata si defacuta in buchetele. Fierbeti carnea impreuna cu legumele inca 10 minute, apoi scoteti-le din vas si prajiti-le inabusit, in ulei, 10-15 minute. La final, adaugati usturoiul pisat, potriviti de sare si piper, opriti focul si lasati tigaia acoperita cu un capac 2-3 minute. Serviti pieptul de pui cald, taiat in feliute, cu garnitura de conopida, totul stropit cu ulei de masline.
* Info: Conopida si brocoli sunt considerate alimente anticancerigene si puternice detoxifiante ale intregului organism. Consumul acestor legume de cel putin trei ori pe saptamana previne anemia si regleaza tensiunea arteriala. Conopida este recomandata si persoanelor care vor sa slabeasca, pentru ca asigura un tranzit intestinat normal.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu