- 500g faina;
- 2 oua;
- sare.
Ingrediente umplutura:
- 100 ml ulei;
- 2kg dovleac;
- 500g zahar;
- 200g pesmet;
- 250ml smantana;
- 4 oua;
- 1 lingurita scortisoara macinata;
- 1 pliculet zahar vanilat;
- zahar praf pentru ornare.
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecati faina cu ouale batute, cu putina sare si eventual, daca mai este nevoie pentru subtiere, cu putina apa. Trebuie sa obtineti un aluat mai tare din care sa intindeti foi ca de taitei, cat mai subtiri. Lasati foile la uscat o jumatate de ora.
Curatati dovleacul de coaja si seminte. Radeti-l pe razatoarea cu ochiuri mari si puneti-l la calit intr-o cratita impreuna cu 100ml de apa. Dupa ce dovleacul s-a inmuiat, luati-l de pe foc, lasati-l la racit, apoi adaugati scortisoara, zaharul, zaharul vanilat si jumatate din cantitatea de pesmet. Intr-o tava unsa cu ulei puneti, una peste alta, 2-3 foi, unse cu ulei. Deasupra presarati restul de pesmet si intindeti un strat uniform de dovleac. Strangeti foaia de aluat, plisand-o, catre marginea tavii. Procedati la fel cu toate foile de aluat. Cand tava este plina de foi plisate, amestecati smantana cu ouale batute si turnati amestecul peste foi. Coaceti placinta la cuptor, la foc potrivit. Presarati placinta cu zahar praf inainte de taiere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu