Prajitura cu crema de nuci

Ingrediente blat:

  • 400g faina;
  • 200g unt;
  • 4 linguri zahar;
  • 3-4 linguri apa;
  • 1 lingura rom;
  • coaja rasa de la 1 lamaie.
Ingrediente crema:
  • 350g nuci macinate;
  • 250g zahar;
  • 300-500ml lapte;
  • 1 lingura rom;
  • miez de nuci.
Mod de preparare:

Amestecati faina cu zaharul, romul, coaja de lamaie si untul. Compozitia nu trebuie framantata, este suficient daca ingredientele sunt amestecate omogen si se prezinta sub forma de bulgarasi. Folositi 1 sau 2 linguri apa pentru omogenizare, daca nu este suficient untul. Intindeti cu mana aluatul obtinut intr-o tava unsa cu unt.
Pentru crema, amestecati nucile cu zaharul. Turnati deasupra atata lapte cat este necesar pentru a se ingrosa. Luati vasul de pe foc si continuati amestecarea inca 10 minute, lasati crema la racit si apoi turnati-o peste aluatul din tava. Intindeti crema in strat uniform.
Pentru mereng, bateti albusurile spuma, adaugati treptat cate 1 lingura zahar si zeama de lamaie. Cand spuma se tine bine de tel, turnati-o peste crema din tava. Ornati cu jumatati de miez de nuca. Coaceti prajitura la cuptorul incalzit dinainte, la foc mic, pana cand se rumeneste uniform. Ca sa nu se ingalbeneasca mult merengul, puneti deasupra o foaie de hartie alba. Taiati prajitura numai dupa ce s-a racit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard