- 5 oua;
- 150g zahar pudra;
- 150g faina;
- 50g cacao;
- 1 lingurita praf de copt;
- 200g morcovi rasi cat mai fin;
- 50g nuci zdrobite;
- 2 linguri ulei;
- 350g crema de mascarpone sau crema de branza;
- 175g zahar tos;
- 175g ciocolata de menaj.
Bateţi ouăle şi zahărul praf într-un castron pus la bain-marie. Când amestecul începe să se îngroaşe, luaţi castronul de pe foc, adăugaţi în el făina cernută amestecată cu cacaoa, şi ea trecută printr-o sită. In această compoziţie adăugaţi treptat, amestecând mereu, morcovii, uleiul şi nucile.
Coaceţi la foc potrivit un blat într-o formă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu făină, cu diametrul de 22cm. Lăsaţi blatul la răcit. între timp, amestecaţi crema mascarpone cu zahărul tos şi cu ciocolata topită. Tăiaţi blatul în două, pe orizontală şi umpleţi foile cu crema obţinută. Puneţi cremă şi deasupra prăjiturii şi faceţi, cu ajutorul unui cuţit, decoraţiuni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu