- 4 oua;
- 250g zahar;
- 200ml lapte;
- 200ml ulei;
- 250-300g faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie;
Ingrediente mousse de ciocolata:
- 500ml smantana proaspata;
- 250g ciocolata cu lapte;
- 2g gelatina;
Ingrediente ornare:
- 800-1000 g pere curatate;
- 4 linguri zahar;
- 200g "aschii" de ciocolata.
Mod de preparare:
Pentru blat, frecati ouale cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat, adaugati uleiul turnat treptat si laptele. Amestecati faina cu praful de copt si coaja de lamaie si turnati peste acest amestec, treptat, compozitia cu oua, amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Omogenizati si puneti amestecul intr-o tava unsa si tapetata. Coaceti-l la foc potrivit si lasati-l sa se raceasca in tava.
Pentru mousse, puneti gelatina la inmuiat in putina apa rece. Incalziti 200ml de smantana, puneti in ea bucatile de ciocolata pentru a se topi si cand acestea s-au topit, luati vasul de pe foc si adaugati gelatina. Amestecati pentru dizolvarea ei. Separat, bateti 300ml de smantana pentru a obtine o frisca proaspata, amestecati-o in compozitia cu ciocolata.
Taiati perele curatate de coaja si de cotoare in sferturi. Fierbeti-le 10 minute in apa cat sa le acopere cu 4 linguri de zahar, apoi scurgeti-le de sirop. Asezati-le peste blat, una langa alta, cu partea bombata in sus. Peste pere turnati spuma de ciocolata, in strat uniform. Puneti prajitura la rece mai multe ore inainte de taiere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu