- 100 ml lapte cald;
- 1 pachetel drojdie uscata;
- 80 g zahar;
- 150 g unt;
- 1 ou;
- fainca (500-600g).
Ingrediente umplutura:
- 1 kg prune;
- 500 g cubulete de gutui;
- 700 ml lapte;
- 1 lingurita zahar vanilat;
- 150 g zahar;
- 150 g gris;
- 1 lamaie;
- 6 oua;
- 100 g biscuiti de ovaz sau amaretti;
- 150 g miez de nuci.
Mod de preparare:
Frământaţi ingredientele pentru aluat, adăugând atâta făină, până când obţineţi un aluat potrivit de tare. Acoperiţi aluatul frământat şi lăsaţi-l la cald, 30 de minute, pentru a creşte. Puneţi pe foc laptele, 75 g zahăr şi zahărul vanilat. Când clocoteşte, adăugaţi coaja rasă de lămâie şi grisul, amestecând mereu, timp de 5 minute, la foc mic.
Luaţi vasul de pe foc, lăsaţi-l 10 minute la răcit, apoi adăugaţi pe rând gălbenuşurile şi amestecaţi bine ingredientele. Intindeţi din aluat o foaie într-o tavă unsă şi tapetată. Acoperiţi şi marginile tăvii. Peste aluat presăraţi biscuiţii sfărâmaţi şi gutuile tăiate în cubulete cât mai mici sau rase. Bateţi albuşurile spumă cu 50g zahăr şi amestecaţi spuma în compoziţia cu griş.
Turnaţi amestecul peste biscuiţi şi gutui, nivelaţi-l şi deasupra aşezaţi jumătăţi de prune, fără sâmburi. în locul sâmburilor puneţi miez de nuci şi zahăr. Coaceţi la foc potrivit. Tăiaţi prăjitura rece şi presăraţi- o cu zahăr praf înainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu