- 800g piept de rata;
- 600g bame;
- 2 cepe mari;
- 1 lingura de zahar;
- 2 catei usturoi;
- 50ml ulei;
- sare si piper.
Mod de preparare:
Spalati pieptul de rata, scurgeti-l si stergeti-l cu servetele. Presarati-l cu sare si piper, apoi puneti-l intr-o tigaie, la foc mic, cu partea de piele in jos. Prajiti pieptuld e rata pana cand se patrunde bine si se rumeneste frumos pe toate partile. Curatati bamele, spalati-le si puneti-le la fiert in 2 litri de apa cu 1 lingura de sare. Fierbeti-le 30 de minute, apoi scurgeti-le de apa in care au fiert si clatiti-le cu multa apa rece.
Curatati, spalati si taiati julienne ceapa, presarati-o cu zahar, sare si piper si caliti-o in ulei pana cand se caramelizeaza. Puneti bamele peste ceapa caramelizata, potriviti de sare si piper si caliti-le impreuna cu ceapa inca 10-15 minute. Spre final, puneti usturoiul tocat si luati tigaia de pe foc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu