- 1,5 muschi file de porc (bucata intreaga);
- 2-3 gogosari;
- 1 ceapa;
- 100 g ghimbir;
- 1 ou;
- 2 linguri pesmet;
- 1 leg. patrunjel;
- 50 ml ulei;
- 1 lingurita rasa cimbru uscat;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi stergeţi-o cu şerveţele. Cu un cuţit cu lama subţire tăiaţi în muşchiul de porc astfel încât să faceţi un tunel prin centrul acestuia. Ungeţi carnea cu ulei şi presăraţi-o cu cimbru, sare şi piper. Curăţaţi gogoşarii de cotoare şi seminţe, spălaţi-i şi tăiaţi-i în fâşii. Daţi ghimbirul pe răzătoarea mică.
Incingeţi într-o tigaie uleiul rămas şi căliţi fâşiile de gogoşari împreună cu ceapa curăţată, spălată şi tocată julienne. După 10 minute adăugaţi ghimbirul, potriviţi de sare şi piper şi luaţi tigaia de pe foc. După ce s-a răcit puţin, puneţi oul şi amestecaţi bine.
Umpleţi muşchiul cu acest amestec şi puneţi-l într-o tavă pe hârtie de copt. Coaceţi rulada la foc potrivit circa 60 de minute. Tăiaţi-o în felii de circa 2cm şi serviţi-o caldă cu o garnitură la alegere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu