Sarmale cu urda

Ingrediente:
  • 500 g urda;
  • 1 ceapa tocata fin;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 100 g orez;
  • 20 g stafide;
  • 2 legaturi de marar verde;
  • 1/2 pahar iaurt dietetic;
  • foi de vita fierte (neconservate);
  • 500 ml bors;
  • 500 ml vin alb dulce.
Mod de preparare:

Ceapa se căleşte uşor cu puţin ulei, apoi se amestecă bine cu urda. Separat, se fierbe orezul, care se adaugă împreună cu jumătate din mărarul tocat şi cu câteva stafide. Se omogenizează compoziţia. Foile de viţă se opăresc, apoi se formează sarmalele cu mâna şi se aşază în cratiţă.
Cratiţa se umple pe trei sferturi cu borş şi se lasă să fiarbă 30 minute la foc mediu. Apoi, se mai fierb o dată în vin alb dulce, după care se mai lasă 10-15 minute în cuptorul preîncălzit să se rumenească uşor. La final, se presară deasupra lor restul de mărar verde tocat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard