- 4 sfecle mai mari;
- 500 g piept de vita sau vitel;
- 1 ceapa;
- 1 lingurita boia;
- 2 linguri ulei;
- 1/2 lingurita chimen macinat;
- 1 lingura hrean ras;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Fierbeţi carnea tăiată în cubuleţe, în apă cu puţină sare, timp de 30 de minute. Separat, fierbeţi sfeclele necurăţate de coajă. Daţi carnea prin maşina de tocat şi amestecaţi-o cu ceapa călită în ulei, condimentată cu sare, piper, boia, chimen.
CurăţaÅ£i de coajă sfeclele fierte, scoateÅ£i- le miezul cu o lingură, având grijă să nu spargeÅ£i marginile. UngeÅ£i cu putin ulei interiorul sfeclelor, apoi cu puÅ£in hrean ÅŸi apoi umpleÅ£i-le cu amestecul de carne. PuneÅ£i-le la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 – 30 de minute, într-un vas termorezistent, pe hârtie de copt.
Acoperiţi vasul cu folie aluminată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu