Storceac

Ingrediente:
  • 1 kg morun;
  • 4 cartofi;
  • 2 morcovi;
  • 500 ml bors;
  • 2 cepe;
  • 1 varza mica;
  • 1 rosie;
  • 1 ardei gras;
  • 500 ml zer;
  • 1 legatura patrunjel;
  • sare, piper.
Mod de preparare:

Curăţaţi zarzavatul, spălaţi-l şi tocaţi-l mărunt, apoi puneţi-l la fiert, mai puţin roşia, în 2 l apă şi 1 linguriţă de sare. După ce zarzavatul a dat în clocot, luaţi spuma şi puneţi peştele, tăiat în cuburi cu latura de circa 4cm.
Fierbeti totul 20 de mi­nute la foc mic, apoi puneÅ£i roÅŸia, opărită, curăţată de pieliţă ÅŸi tăiată în cubulete. Mai lăsaÅ£i să fiarbă 2-3 minute ÅŸi, la final, adăugaÅ£i borÅŸul ÅŸi zerul, fierte separat. în cazul în care nu aveÅ£i zer, puneÅ£i 2-3 linguri de smântână diluată cu 200ml apă rece ÅŸi amestecate cu 2 gălbenuÅŸuri. Ser­viÅ£i storceacul presărat cu pătrunjel tocat mărunt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard