- 1 kg morun;
- 4 cartofi;
- 2 morcovi;
- 500 ml bors;
- 2 cepe;
- 1 varza mica;
- 1 rosie;
- 1 ardei gras;
- 500 ml zer;
- 1 legatura patrunjel;
- sare, piper.
Curăţaţi zarzavatul, spălaţi-l şi tocaţi-l mărunt, apoi puneţi-l la fiert, mai puţin roşia, în 2 l apă şi 1 linguriţă de sare. După ce zarzavatul a dat în clocot, luaţi spuma şi puneţi peştele, tăiat în cuburi cu latura de circa 4cm.
Fierbeti totul 20 de minute la foc mic, apoi puneţi roşia, opărită, curăţată de pieliţă şi tăiată în cubulete. Mai lăsaţi să fiarbă 2-3 minute şi, la final, adăugaţi borşul şi zerul, fierte separat. în cazul în care nu aveţi zer, puneţi 2-3 linguri de smântână diluată cu 200ml apă rece şi amestecate cu 2 gălbenuşuri. Serviţi storceacul presărat cu pătrunjel tocat mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu