- 500g ciuperci proaspete sau 300g ciuperci uscate;
- 50ml ulei;
- 2 cepe;
- 100ml smantana;
- 3 morcovi;
- 3 cartofi;
- 1 telina;
- 1 pastarnac;
- 8 felii de paine;
- 2 catei de usturoi;
- 50g cascaval;
- sare, piper.
Curăţaţi zarzavatul şi puneţi-l la fiert în 21 apă sărată. Curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-le în sferturi. Ciupercile uscate trebuie rehi- dratate câteva ore înainte de folosire. Căliţi-le 10 minute în unt, apoi turnaţi deasupra lor apa în care au fiert zarzavaturile. Faceţi un piure din zarzavaturile fierte, treceţi-l prin sită şi amestecaţi-l cu smântână. Turnaţi piureul în vasul cu ciupercile şi mai lăsaţi să fiarbă 10 minute. Prăjiţi pâinea, frecaţi-o cu usturoiul curăţat şi puneţi câte 2 felii în fiecare farfurie. Turnaţi deasupra lor supa fierbinte şi presăraţi cu caşcaval ras.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu