Supa-crema de ciuperci cu cascaval

Ingrediente:

  • 500g ciuperci proaspete sau 300g ciuperci uscate;
  • 50ml ulei;
  • 2 cepe;
  • 100ml smantana;
  • 3 morcovi;
  • 3 cartofi;
  • 1 telina;
  • 1 pastarnac;
  • 8 felii de paine;
  • 2 catei de usturoi;
  • 50g cascaval;
  • sare, piper.
Mod de preparare:

CurăţaÅ£i zarzavatul ÅŸi puneÅ£i-l la fiert în 21 apă sărată. CurăţaÅ£i ciupercile ÅŸi tăiaÅ£i-le în sferturi. Ciupercile uscate trebuie rehi- dratate câteva ore înainte de fo­losire. CăliÅ£i-le 10 minute în unt, apoi turnaÅ£i deasupra lor apa în care au fiert zarzavaturile. FaceÅ£i un piure din zarzavaturile fierte, treceÅ£i-l prin sită ÅŸi amestecaÅ£i-l cu smântână. TurnaÅ£i piureul în vasul cu ciupercile ÅŸi mai lăsaÅ£i să fiarbă 10 minute. PrăjiÅ£i pâinea, frecaÅ£i-o cu usturoiul curăţat ÅŸi puneÅ£i câte 2 felii în fiecare farfurie. TurnaÅ£i deasupra lor supa fierbinte ÅŸi presăraÅ£i cu caÅŸcaval ras.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard