- 350g morcovi curatati si taiati in jumatate pe lung;
- 4-5 buc. de pastarnac curatate si taiate in jumatate pe lung;
- 1 ceapa mare tocata marunt;
- 1 buc. mare de ghimbir curatata si tocata;
- 1/4 pachet de unt sau 5-6 linguri de ulei;
- 3 linguri de zahar brun;
- 8 cani de supa de pui;
- sare si piper dupa gust;
- 1/4 cupa de smantana;
- busuioc proaspat pentru ornat.
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la foc mic. Se aranjeaza morcovii, pastarnacul, ceapa si ghimbirul intr-o tava. Se presara pe deasupra zaharul brun. Se amesteca bine cu uleiul sau se pun bucatele mici de unt ici si colo. Se toarna doua cani de supa in tava si se acopera cu folie de aluminiu. Se da la cuptor pentru doua ore sau pana cand legumele sunt moi. Se transfera continutul tavii intr-un vas de supa si se adauga restul de zeama. Se drege cu sare si piper. Se fierbe, apoi se da focul mic si se mai lasa 10 minute partial acoperit. Se amesteca supa cu un blender, pana devine ca un piure lichid. Se serveste cu smantana, crutoane si busuioc.
* Aceasta este o supa excelenta, dulce, ce va fi adorata de copii. Pentru cei care tin o dieta saraca in carbohidrati se recomanda inlocuirea zaharului brun cu un ardei rosu. Acesta se taie in felii pe lung si se coace deasemenea in tava, cu celelalte legume. Dulceata ardeiului compenseaza lipsa zaharului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu