- 1 legatura de frunze de telina;
- 1 legatura mare de frunze de patrunjel;
- 6 bucati de praz;
- 1 cana de iaurt slab;
- zeama de la 1/2 lamaie (sau lime);
- coaja rasa de lamaie.
Este o supă dintre cele mai simplu de preparat. Se înlătură rădăcinile prazului, se toacă rondele şi se pun la fiert împreună cu frunzele de felină şi pătrunjel tocate mărunt. După două clocote, se strecoară su pa bine şi se drege cu iaurt şi lămâie.
Se decorează cu coaja rasă de lămâie. După preferinţe, supa se poate servii caldă, dar şi rece. Dacă vreţi să obţineţi o supă-cremă fină, puteţi strecura legumele printr-o sită deasă sau puteţi utiliza un blender. Puteţi servi supa cu crutoane, cu nuci prăjite, cu felii de praz sotate uşor în unt sau cu morcov crud tăiat julienne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu