- 500g aluat de foietaj sau aluat fraged obtinut din 300g faina, 200g unt, 3 galbenusuri, un varf de cutit sare;
- 500g conopida;
- 500g branza de vaci;
- 150g telemea;
- 200ml smantana;
- 3 oua;
- 3 linguri ulei de masline;
- 1 fir de praz;
- 300g sunca;
- 1 leg. marar verde;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Desfaceti conopida in buchetele, fierbeti-le 10 minute in apa sarata, apoi scurgeti-le. Amestecati intr-un castron mai mare branza de vaci, telemeaua rasa, conopida fiarta, prazul taiat, mararul tocat marunt, ouale batute cu smantana, sare si piper. Intindeti aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aluat turnati umplutura si uniformizati-o. Coaceti tarta la foc potrivit in cuptorul incalzit dinainte. Taiati-o in felii dupa ce s-a racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu