- 300g faina;
- 200g margarina / unt;
- 3 oua;
- sare;
- lapte (optional);
Ingrediente pentru umplutura:
- 500g rosii;
- 2 linguri ulei;
- 200ml lapte;
- 200g mac;
- 1 leg. ceapa verde;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Amestecati ingredientele pentru aluat, adaugand putin lapte, daca este cazul, pana obtineti un aluat potrivit de tare. Intindeti din aluat o foaie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste foaie presarati ceapa verde taiata marunt. Opriti cateva cozi de ceapa pentru ornare. Spalati rosiile si taiati-le in jumatati. Asezati-le in tava, peste ceapa. Opariti macul cu laptele fierbinte, lasati 10 minute sa se absoarba tot laptele si apoi adaugati uleiul, sare si piper dupa gust. Din compozitia obtinuta impartiti cu o lingurita pe fiecare jumatate de rosie. Puneti tava in cuptorul incalzit inainte. Coaceti tarta la foc potrivit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu