- 250g faina;
- 125g unt;
- 125g zahar praf;
- 1/2 lamaie;
- 2 oua;
- 1/2 lingurita praf de copt;
- 500g boabe de struguri;
- 75g zahar tos;
- 1 lingura muguri de pin (pinoli);
- 1 baton de scortisoara (2-3 cm);
- 1 ou pentru uns tarta;
- 1 lingura unt si 2 linguri faina pentru uns si tapetat tava.
Mod de preparare:
Puneti boabele de struguri intr-un vas, impreuna cu zaharul tos si scortisoara. Fierbeti amestecul timp de 15 minute la foc mic, lasati-l apoi la racit. Faceti un aluat din faina, unt, zahar praf, oua, praf de copt si coaja rasa de lamaie si, cand este omogen, puneti-l la rece pentru 15 minute cel putin. Opriti un sfert din aluat la rece, din restul intindeti o foaie cu care sa tapetati o tava rotunda, de tarte, unsa cu unt si presarata cu faina (diametrul de 25 cm). Turnati peste foaia de aluat boabele calite de struguri, dupa ce ati eliminat batonul de scortisoara. Presarati mugurii de pin deasupra. Din aluatul ramas intindeti o foaie si cu cutitul sau cu rozeta speciala taiati fasii de aluat cu latimea de 1 - 1.5 cm. Puneti aceste fasii peste stuguri, formand un grilaz. Pentru a obtine un efect mai deosebit, puteti rasuci fasiile inainte de a le pune. Ungeti cu un ou batut tarta pe deasupra si coaceti-o la foc potrivit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu