- 1 dovleac mediu (aprox. 1,2 kg);
- 300g cartofi mici;
- 1 fir de praz;
- 4 cepe verzi;
- 600 ml supa de vita sau de zarzavat;
- 3 catei de usturoi;
- 1 lingura de unt;
- 1 lingura boabe de grau;
- un varf de cutit chilli;
- 3 linguri patrunjel proaspat tocat;
- sare, piper
Mod de preparare:
Taiati un capac in partea de sus a dovleacului si indepartati cu o lingura miezul si semintele, lasand o margine de 1-1.5 cm grosime. Aveti grija sa nu soargeti coaja tare. Spalati cartofii si taiati-i in jumatati, curatati prazul, spalati-l, taiati-l in rondele. Curatati usturoiul si tocati-l marunt.
Puneti o lingura de unt intr-o cratita mare si prajiti putin usturoiul. Adaugati cartofii, miezul de dovleac taiat in cubulete, ceapa verde, prazul, graul si lasati-l sa foarba la foc potrivit pana cand cartofii sunt fragezi. Condimentati cu sare, piper, chilli si adaugati patrunjel verde tocat. Turnati supa fierbinte in dovleacul scobit, inainte de servire si acoperiti-o cu capacul de dovleac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu