- 1 cana de linte;
- 2 morcovi;
- 1 telina mica;
- 1 ceapa;
- 1 ardei gras;
- rosii proaspete tocate marunt sau bulion;
- condimente (curry, piper, sare);
- 3 foi de dafin;
- 4 catei de usturoi;
- 4 linguri de ulei;
- patrunjel.
Mod de preparare:
Se spala lintea si se pune la oparit. Se scurge dupa ce se opareste si se caleste in ulei impreuna cu morcovul, telina, ceapa si ardeiul taiate marunt, cuburi, rase (cum va place), amestecand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa cateva minute de calit usor, se adauga doua cani de apa cat sa cuprinda totul si se lasa la fiert. In maxim 20 de minute de fiert este gata. Fata de fasole, care trebuie pusa de cu seara la umflat la umflat in apa si fierbe in 2-3 ore, lintea se prepara foarte repede. Dupa ce a fiert, se adauga condimentele, foile de dafin, cateii de usturoi intregi si rosiile tocate fin, fara pielita sau bulionul si se mai lasa maxim 10 minute la foc mic, amestecand din cand in cand. La final de tot se adauga si patrunjelul tocat. Foile de dafin si usturoiul fac toata reteta de linte! Usturoiul nu se consuma, ci este adaugat numai pentru gust care este unul unic, nu il mai gasiti la alte tocanite. Se serveste cu muraturi alaturi sau cu salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu